Smålån

Det finnes mange låneprodukter innenfor markedet om lån uten sikkerhet. Her snakker vi om smålån, kredittkort og forbrukslån. Smålån er et av produktene som har fått mer vind i seilene de siste årene. Lånet er uten sikkerhet og det kan fås ganske raskt, så lenge du kvalifiseres for lånet. Prosenten er også kjent for å være ganske høyt, spesielt den effektive prosenten fordi du betaler tilbake lånet raskt, det er høye månedlige kostnader forbundet med lånet fordi selve lånesummen pleier å være ganske lav. Lånesummen varierer fra 1.000 kroner til kanskje så mye som 50.000 kroner. Du som kunder får med andre ord et lån innenfor rammen av høykreditt.

Tilbud om smålån

Når du får et tilbud om smålån er det viktig at du tenker godt over hva du får tilbud om. En vanlig melding å få når det kommer til lån av liten karakter er lånebeløp, antall dager lånet varer, nominell og effektiv rente. Grunnen til at du få vite både nominell og effektiv rente er fordi det er pålagt. Ser du en melding på din mobiltelefon som sier at du kan få et lån på 5.000 kroner hvor du betaler 1000 for 50 dager, vet du at det ikke høres så mye ut. Når du begynner å tenke på konsekvensen av et slikt lån er det lett å se at den nominelle renten ikke er så står, 20% på grunn av lånets størrelse. Regner du hva dette vil bli effektivt snakker vi om en helt annen rente. Når du låner 1000 kroner i 50 dager tilsvarer det 20 kroner dagen i rente. Betaler du 20 kroner dagen i 365 dager har du plutselig betalt 7300 kroner i rente for kun 5000 kroner. Det er veldig mye. Du ser da fort at dette lånet har en prosent på ca. 150%.

Smålån er derfor sett på som en lånefelle. Tar du i tillegg opp flere av disse fordi du føler at du trenger 5.000 kroner her og nye 10.000 kroner et annet sted blir det fort konkurs. Det er umulig å sitte i en slik situasjon i veldig lang tid. Du trenger med andre ord å komme deg ut av denne situasjonen så raskt som mulig.

Forbrukslån

Det viktigste med forbrukslån er å kunne betale dem tilbake hver eneste måned innen fristen. Når du har mange smålån er det vanskelig å betale tilbake lånene fordi det rett og slett koster for mye. Noen har argumentert i Norge for en maks rente. Det vil si at ingen kan kreve mer i rente per år på et lån enn det staten setter som maksimum rente. Hvorfor staten bør komme inn her og bestemme hva selskaper kan ta er for å beskytte landets borgere. Det er ingen som har noen fordeler av at privatpersoner går konkurs og at familier blir satt i vanskelige økonomiske situasjoner som kan ende veldig galt veldig raskt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *